Happy Workmate's blogg

Happy Workmate's blogg

Om bloggen

Kommer mest handla om livet hos oss på kennel H W's. Vad vi gör, vad vi brinner för och även vad som ibland inte blir som man önskar.

5 september

2017Posted by Hilde 2017-09-05 20:03:46
Det dröjde lite längre än jag tänkt med den här uppdateringen :) Har inte så mycket nytt att komma med nåt lite finns det allt.
För det första har Izzie tävlat klubbmästerskap i bruks hos Götene BK och tänk, den lilla tjejen kom 2:a av 8 stycken. Pallplats :) Och egentligen är dom tre första uttagna till att tävla distriktsmästerskap för lag men för Izzies del blir det inte så.
Jag räknar inte med att vara i tävlingsbar kondition så snabbt så vi lämnar våran plats glatt åt någon annan. Är stolt bara av att vi lyckades komma 2:a (och med uppflyttningspoäng igen).

I dag har jag skickat ut PM till de anmälda hundarna ur E-kullen. Är ju bara 2,5 veckor kvar och skönt att ha så mycket som möjligt klart nu innan jag opereras. Jag ser verkligen fram emot både kennelträff och MH, det skall bli SÅ kul att få träffa alla igen. Jag kommer ju inte kunna "göra" så mycket men bara att få prata med alla och titta på hundarna blir underbart.

Nu är det bara en dag kvar innan läkarna skall åtgärda iaf ett av diskbråcken i nacken. Börjar bli lite pirrigt men riktigt nervös är jag inte än :) Det kommer nog när jag är i Mölndal smiley

Avslutar i dag med några bilder på mina goa tjejer, tagna på min favoritplats, det nerlagda stenbrottet vid Hällekis. Kommer nog dröja en bra stund innan jag kan hålla systemkameran igen.


Vi hörs snart igen smiley

  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post188

10 augusti

2017Posted by Hilde 2017-08-10 20:53:06
Jippi!!!
Jag har uppnått mitt mål för säsongen 2017 smiley Izzie är nu uppflyttad från appellklass bruks. Vi försökte i spårgruppen först men Izzie är inget fan av gärdesspår så vi lyckades inte fixa uppflyttningen där. Men sen när vi tävlade med rapport som huvudmoment så gick det bra. Izzie är så himla duktig i rapporten. hon är både tyst, förig och snabb.
I lördags var vi alltså i Fagersta, en bra bit hemifrån, och tävlade appelklass rapport med Izzie. Det har varit några sommarveckor med mycket resande och spår på snustorra gärden, inget som passar Izzie. Hon jobbade på och på den senaste tävlingen i Hallstahammar fattades bara ett ynka halvpoäng på spårningen. Men skam den som ger sig och hon visade helgen efter att hon är av rätta virket, goaste Izzie .
Med 10:e på rapporten hos båda domarna och sedan betyg på alla moment utom nedläggande där vi nollade.
Ja, lättnaden var stor när det visade sig att poängen räckte till trots för lite halvseg lydnad. Vi var sista ekipage ut på plan, sent på eftermiddagen och Izzie var trött både mentalt och fysiskt. Men som vanligt ställde hon upp och jag var SÅ jädrans glad när det visade sig att betygen räckte till uppflyttning.
Vi var visserligen bara två i rapportgruppen, där bara Izzie fullföljde, men vi kom ändå poängmässigt som nr 3 av alla 18 startande :) Bästa Izzie!!!!

Ja, nu kan jag börja förbereda för E-kullens MH den 24 september. I samband med detta kommer vi ha kennelläger hela den helgen och alla HW hundar o.l. är så varmt välkomna. Jag har förhandsbokat 10 hundrum på Falkängen i Hällekis så alla kommer rymmas :)
Ni droppar in närhelst ni vill, vill ni komma tidigare än fredag så ge mig besked. Falkängen är mkt flexibla och gillar hundar ;)

Det enda så kanske blir lite tufft är att jag skall opereras i nacken den 7 september. Men vad är mer motiverande än att få träffa er alla 14 dagar efter :)) Jag lovar, jag skall kämpa på, och med hjälp av familj och goda vänner så är jag helt säker på att vi får en oförglömlig helg <3
Ni som skall göra MH den 24/9, se till att vänja era hundar vi lek och hantering av okända och låt dom åtminstone bekantas med skottljud, helst från 9mm startpistol.

Ha det gött tills vi hörs igen!
Kramar från mig, Hilde!

  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post187

4 juli

2017Posted by Hilde 2017-07-04 12:19:42
Ja, ni läste rätt! Det är den 4 juli i dag och fyra!!! månader sedan senaste blogginlägget. Jag skall inte vara så feg att jag skyller på Facebook för det är inte hela sanningen. Jag har helt enkelt inte haft överskott eller orkat blogga. De korta inläggen på FB har fått vara länken till omvärlden, ibland med nåt foto, ibland utan.

Nu är operationsdatum bestämt för mig. Torsdag den 7 september skall diskbråck i nacken opereras på Art Clinic i Göteborg. Det är självklart lite mixade känslor inför detta men jag hoppas det iaf blir lite bättre med nervsmärtorna i armarna.
Och sen behöver jag ju sätta rekord i snabbt tillfrisknande smiley. Den 24 september, 17 dagar efter op, är det dags för MH för E-kullen på Götene BK. Jag SKALL vara med på den där dagen kosta vad det kosta vill.
Så för er som inte anmält än, det vore väldigt fint om ni anmäler lite innan 7/9 så får jag en möjlighet att sätta ihop PM innan op.

Annars har Izzie under våren debuterat i appellklass spår. Har gjort två tävlingar men gärdesspår har inte varit hennes "grej" tydligen. Det första bröt jag, det andra nollade vi pga för mkt strul. Fick med oss två pinnar (en var slutpinnen) men spårarbetet innehöll massor i övrigt att önska smiley
Men skam den som ger sig!!! Har nu anmält till appellklass rapport i början på augusti och hoppas på bättre lycka då :)

För en dryg vecka sedan hade vi förmånen att få hälsa på Rex (Exter) då han och Sebastian var i Svenljunga på semester. Och vilken härlig, öppen kille han är smiley. Busig, glad och aktiv men ändå en fungerande av-knapp efter aktivering. Det var verkligen så det värmde i hjärtat då han med all tydlighet visade att han kände igen oss.
Både Izzie och Happy fick var sin promenad med Rex och alla uppförde sig som goda representanter för rasen ;) Busiga, springvilliga, vattengalna och glada. Härliga hundar helt enkelt.
Stort tack även till Sebastians mamma och pappa som med stor gästvänlighet har öppnat sitt hem för oss. Längtar redan till nästa "reunion" ;)

Sist men inte minst vill jag påminna om att Jag finns här för er alla! Är det något ni undrar över, någon fråga, något ni vill berätta så hör av er!!! Jag svarar på det jag kan och jag är inte för "sjuk" för att bry mig om er och era hundar. Tvärt om är det ni som berikar mitt liv och gör det värt att kliva ur sängen varje dag.
Jag är stolt över er alla, oberoende vad ni gör eller inte gör. Ett livstecken behöver inte betyda ett A4 ark fullt utan några få ord gör mig glad.

Kram till er alla!


  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post186

6 mars

2017Posted by Hilde 2017-03-06 09:18:41
Våren var här en stund men nu har vintern kommit och hälsat på. Är inte så mycket snö men vitt och ljust överallt är det nu. Kommer säkert smälta bort snabbt och då blir det istället lerigt och geggigt överallt, bläh smiley
Förra helgen fick vi en mysboost då vi träffade Lotte och Anna med Dacci och Flink.
På fredagen träffades vi för en promenad vid Göta kanal. Birger och Izzie fick gå en egen då Izzie var i höglöp, vi andra gick från Norrkvarn till Hajstorp och tillbaka. Det blev en vända på 10,4 kilometer :)

Happy och Flink

Flink, Happy och Dacci
Efter den sköna stunden ute bjöds vi på mat i Gasstorp där Annas familj har sin familjegård. God mat och dryck i bästa sällskapet smiley. Tack för att ni finns!

Anna, Flink och Dacci
Lördag träffades vi i Göteneområdet för lite träning tillsammans. Efter spårläggning blev det upplet för samtliga hundar. Det är så kul å se att dom jobbar på och inte ger upp förrän eventuella svårigheter är lösta.

Lotte skickar ut Dacci

Mamma Happy får skynke på inför uppletandeMed den blåa disktrasanOch med spöket laban
Lite svårt med sista föremålet uppe på en höjd, men skam den som ger sig :)

Izzie är också bra på att leta och apportera föremålEfter uppletandet var det dags för spårning av D-hundarna. Happy fick stå över då tiden rann ifrån oss lite.

Izzie fick ett litet test, ville se hur hennes spårmotivation och ork hade utvecklats under vintern. Har ju lagt in lite extra motivation med lite godis i spåret på senare tid.
Så Izzie fick ett elitspår, med både spetsvinklar och antal apporter som i elitspåret. Varierade mellan skogspinnar och "hyvlade pinnar".
ne
Och vilket arbete hon visade upp! Alla apporter markerades tydligt, jättefint och engagerat spårarbete, ett tappt hade hon men det löste hon också efter lite tillbakagång och ringning. Att hon blev lite trött såg jag ju men hon gav aldrig upp. Hon jobbade på så fint ända tills slutapporten var hittad.
Jag är SÅ stolt över henne och hon visar än en gång att träning ger färdighet :)

Duktiga Izzie med sina apporter
När alla hade spårat klart begav vi oss till Svartvik för den obligatoriska grillningen. Korv smakar ju alltid bäst när den är grillad över öppen eld ;)

Lotte och Anna
Anna, Flink och Dacci vid Vristulvens is
Happy och Izzie poserar

Alltid vackert vid VristulvenTusen tack Anna och Lotte för att ni vill träffa och träna med oss. Jag sätter stor pris på att jag får följa er på så nära håll och att jag har fått lära känna er och era familjer. Det betyder enorm mycket för mig.

Happy Workmate's D-kull och deras mamma.
Daiquiri (Dacci), Devil (Flink), Happy och Di Izzie (Izzie).
Tyvärr har min stationära dator, där jag har hemsidesprogrammet, kraschat
och det gör att jag inte kan uppdatera själva hemsidan. Men datorn är lämnat till reparatör :) så förhoppningsvis löser det sig inom inte allt för lång tid.

Här är två bilder på "Rex" som bor på Åland med husse Sebastian. Rex har precis testat på nosework och vi ser med spänning fram emot uppdateringar från dom.

Ingen tvekan om att Rex gillar pinnar...stooora pinnar ;)
Denna veckan skall Izzie få börja kurs igen. Det är en brukslydnadskurs på Götene BK, fortsättning på den vi gick i höstas. Hoppas vi hinner ut i en start i appellklasssen framöver men det är lite svårt att planera så mycket just nu.
Jag väntar på tid för besök hos Art Clinic i Mölndal där dom skall kolla min nacka. Vet ju inte än om det finns några bra alternativ för åtgärd, och om jag kan hoppas på att bli bättre. Men hoppet finns så jag tänker inte ge upp än.

Izzie
Happy
Dessa underbara hundar så får mig ur soffan varje dag och som ger mig kraft att orka smiley
  • Comments(1)//blog.happyworkmates.se/#post185

23 februari

2017Posted by Hilde 2017-02-23 09:10:48
Blir ju endast lite sporadisk uppdatering på bloggen, FB har ju ett snabbare flöde och det är ju SÅ enkelt att välja det istället. Men för dom som inte har FB så försöker jag iaf ibland skriva lite här.

Blev efter några dagar med träning av hundarna påmind om hur dåligt det funkar för min nacke. Det enda som går ok är att promenera, och då endast om jag inte behöver hålla i nåt koppel. Det är ju något som gör mig väldigt ledsen, jag skulle så gärna kunna erbjuda både Happy och Izzie lite mer än promenader.

I söndags blev det iaf rapportträning för oss. Vi körde själva och då var det perfekt att även låta Happy få vara med. När vi tränar i grupp så har vi oftast valt att köra bara med en hund, det är ju så lätt att få oönskat ljud om dom drar upp varann. Och sen så är det svårt att "passa" två hundar på samma gång :)

Jag kan lova att det var två lyckliga randiga som fick springa. Happy har ju tränat ytterst lite rapport sen hon hade sin sista kull och var väldigt "på" om man säger så. Hennes ögon lyste som stjärnor, hon var SÅ tänd. Och vad hon sprang...full fart, med hög motivation och målmedvetenhet. Älskar denna underbara hund smiley

Happy väntar på sitt skick
Denne träning skulle ffa Izzie träna på att "frispåra" i hög fart. Vi gjorde så att jag stannade på A-station med båda hundarna och Birger begav sig ut till B.
Efter en stund skickade jag Izzie som förstahund ut till B. Det var inga problem och Izzie gick i hög fart och med samma målmedvetenhet som annars även om det var nytt för henne.
Happy har gjort detta tidigare och tycker det är jättekul att själv få leta sig ut till husse.

Nästa skicka gick också Izzie först, i full fart kom hon in till A för att få sin belöning.
Happy var visst inte helt tyst just när Izzie gick iväg men lite bus får man ju räkna med när dom är så ivriga :)

Väntar på A-station

Medan tjejerna väntade gick Birger vidare mot C-stationen så dom skulle få testa på förlängning som gick utom stigar eller känd sträcka.
Jag skickade Izzie först och hon gick iväg i full fart. Efter en liten stund berättar Birger på radion att hon springer väldigt fort och att hon missar förlängningen. Hon följer istället den sträcka vi annars brukar köra, den som hon känner sedan tidigare. Vi väljer att inte ropa eller på annat sätt påkalla hennes uppmärksamhet, vi vill se vad hon gör för att lösa problemet.
Izzie väljer att springa tillbaka till matte på A-station, hon har helt enkelt inte erfarenhet nog att leta sig fram till "rätt" sträckning. Kanon att så tydligt få se vad vi behöver träna framöver :) Och skönt att hon valde det säkra (matte) istället för att irra bort sig.

Jag skickade sedan Happy ut och hennes "spår" hjälpte sedan Izzie att också hitta rätt då jag skickade henne igen. Duktiga tjejer det här.

Sista och fjärde sträckan gick dom ner till mig på A, inga problem för dom att hitta denna gången :)
Summa summarum blev det en väldigt bra och nyttig erfarenhet av denna träning, Izzie behöver gå mer i obanad terräng och få mer erfarenhet av avvikelser från "det vanliga".

Efter rapporten skrittade vi av hundarna med en promenad och sen blev det korvgrillning vid Vristulven tillsammans med Eva och Roland. En trevlig söndag eftermiddag med bästa sällskapet smiley

Denna veckan har det hittills inte blivit någon träning alls, vi har bara promenerat på olika ställen. Izzie löper så hon får ju inte träna på appellplanen på klubben så därför har det inte blivit något besök där denna veckan.
Happy hade nog satt pris på lite lydnadsträning men jag har helt enkelt fått välja bort det. Hoppas på några bättre dagar framöver istället :)

Nu har jag äntligen fått svar på nya MR röntgen och läkaren på VC har skickat remiss till ortopeden på KSS i Skövde. Där kommer förhoppningsvis en bedömning av mina möjligheter göras inom inte allt för lång tid. Tror "inte alltför lång" betyder 90 dagar smiley, rätt lång tycker jag. Om det blir en ny operation så kommer ny väntetid. Hoppas det stod fel i tidningen (Nya Lidköpingstidningen), där nämnde dom 22 månaders väntetid på diskbråcksoperation. Det skulle betyda att inget händer på ungefär TVÅ ÅR!!! Nej, sån otur skall man väl inte ha!

Så medan jag väntar på bättre tider har jag anmält Izzie och mig till en brukslydnadskurs på Götene BK. Det blir en fortsättning på kursen vi gick i höstas och förhoppningen är att den skall avslutas med en appelltävling för oss.
Jag hoppas jag skall fixa detta, det är ju mig det hänger på, inte Izzie. Hon är så rolig och enkel att jobba med men föraren spelar inte i samma liga om man säger så.

Den 24 september är det ju dags för E-kullen att göra sitt MH på Götene BK. Hittills har fyra hundar anmälts, jättekul att några av er så snabba :) Fristen för anmälan och betalning går ju inte ut förrän tre veckor innan MH så det är ingen panik.
Jag ser verkligen fram emot denna helg. En hel helg med med Happy Workmate's hundar och deras ägare, kan man få det bättre :) Nej, tror inte det!

Önskar er alla en strålande helg! Och kom ihåg, det enda ni inte kan påverka är vädret :) Så ut med era pälsklingar, dom är vattenfasta :))

  • Comments(1)//blog.happyworkmates.se/#post184

4 februari

2017Posted by Hilde 2017-02-04 17:34:21
Nyss hemkommen efter en kylslagen rapportträning. Det var sådär råkallt väder i dag och vi körde nere vid Vristulven med kalla vindar från den islagda sjön. Vilken tur då att Izzie värmde oss med kanonfin träning än en gång smiley
Hon är verkligen ett naturtalent vad gäller rapporten, så fokuserad när det gäller, sträcksäker och snabb. Hon går även fint på framförningen,är relativt tyst och så rolig att träna med.
I dag var vi fyra rätt orutinerade hundar. Izzie fick gå fyra sträckor, på sträcka tre gjorde vi en förlängning från A och bakåt. Det var inga problem och sen så gick hon även som första hund från den nya stationen, förbi gamla A och vidare till husse 500 m bort. Duktiga Izzie, tvekar inte en sekund utan jobbar sig igenom det som ev kunde vara svårt.
Lite störning i form av terrängcyklister hade vi också på träningen i dag men det var inget som störde oss.

Izzie på A innan utgång
Cyklister som störning
Izzie har nu varit ute vid B, nu är hon tillbaka på A och cyklisterna kommer tillbaka igen
Både matte och Izzie så nöjda :) Nu är det bara ett fjärde och sista skick kvar.
Matte ser väldigt trött ut här, det orsakas av en riktig hemsk vecka vad gäller nacken :(
Efter träningen grillades det i gott sällskap

När det var färdiggrillad så tog jag med mig Happy på en promenad.
Snälla Happy väntar på matte
Förra helgen tränade vi också rapport. Då testade vi på att köra från skog och ut på, och över, fält. Inga problem det heller, Izzie verkar än så länge ta alla utmaningar med glädje och framåtanda.

Tidigare denna vecka har vi tränat ett par dagar på klubben. Anna och Flink har varit nere här i Västergötland och det är så roligt att få tillbringa tid tillsammans med dom och se deras utveckling.
Det blev bra lydnadsträning där Anna och Flink bl.a. körde igenom momenten i lydnadens startklass. Så duktiga och det ser bra ut inför deras debut framöver :)
Tillsammans med Anna G och Ingemar lade vi även plats och körde budföring med störning.
Dag två tränade vi först lite lydnad, sen blev det uppletande för Flink ,Izzie och Happy. Vad kul det är att se hur finaste Flink med sin Anna utvecklas, han är SÅ mycket hund på gott och ont men Anna lyckas plocka fram det bästa i honom smiley
Blev så glad när jag såg hur han tog direktiven så fint i uppletet och förbättrade och utvidgade sitt sök, och att vi fick så fin utveckling i budföringen. Anna, det var SÅ kul att få vara med er. Nu ser vi fram emot att kanske Lotte och Dacci också kommer norrut ;) så vi får träna ihop <3

Detta får vara allt för i dag. Jag är fortfarande sjukt trött efter ett par riktigt jobbiga dygn där inte ens mina starkaste mediciner kunde hjälpa mig. Men snart, snart är hjälpen nära hoppas jag.
Ha det gott kära vänner, vi hörs säkert snart igen :)

  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post183

24 januari

2017Posted by Hilde 2017-01-24 16:42:08
I dag är en sån ruggig, grå, dimmig, småkall dag. En dag där det liksom aldrig blir ljust.
Men jag trodde det skulle bli fint väder och promenad fick det bli!
Trotsade gråvädret och gick en promenad på ca 2,5 timmar och efter det fick både Happy och Izzie var sitt spår. Vi var i kända hjortmarker ;) men spåren gick fint ändå.

Här var vi!
Frostigt
Nöjda tjejer innan hemfärd
Och Izzie ensam kvar
I förra veckan blev det en dag med spår och upplet tillsammans med Per och Ingemar. På onsdagen var jag som vanligt på Götene BK, tränade lite lydnad med både Happy och Izzie. Riktigt "surt" och blött väder men träna måste man ju även då ;)
I lördags fick båda tjejerna springa några kortsträckor rapport och det var ingen tvekan om att det är favoritsysselsättningen. Full fart på båda två även om Happy behöver jobba lite till på sin kondition ;) Men det var två nöjda tjejer som avslutade med en skön promenad.

Efter våran halvdag ute ligger nu båda tjejerna och sover. Jag är också lite trött efter en lång period med mycket lite sömn så ikväll hoppas jag somna ovaggad Det svåraste blir nog att hålla sig vaken ända till kvällen smiley
Ha det fint alla där ute, om en dryg vecka får jag resultatet från magnetröntgen smiley

  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post182

18 januari

2017Posted by Hilde 2017-01-18 11:35:03
Nytt år men samma gamla tröga uppfödare smiley Tänker inte lova att bli bättre på uppdateringar för jag håller det ju aldrig ändå.

Hoppas 2017 blir ett bra år för er alla HW's are. Att både ni och era hundar får vara friska och att ni har glädje av livet tillsammans. Ni vet var jag finns om det är något, positivt som negativt.

Själv hoppas jag på någon sorts hjälp mot mina bekymmer med nacken. Först på tur står en ny magnetröntgen nu på söndag och sen får vi se. Någon form av hjälp måste jag få förrän jag blir alldeles tokig.

Hundarna mår bra, det är energi så det räcker och blir över. Jag försöker självklart träna det jag orkar så dom skall må bra men ibland blir det ju för lite iaf. I alla fall om man skulle vilja ut och tävla under våren :) Men helt har jag ju inte gett upp, måste ju ha några mål och så får vi se om vi når dit.
Izzie är en rolig hund att träna med, hon ställer upp på allt med en sån livsglädje att jag blir alldeles rörd. Allt blir inte alltid rätt men hon har alltid hela hjärtat med, inte alltid hjärnan dock smiley
Vi jobbar på mot appellen, först och främst rapport om det passar så, men spåret kan också funka en bra dag. Izzie har lite lätt för att höja nosen och försöka lösa bekymmer med sökbeteende istället för spår...men vi jobbar på saken. Ibland går det riktigt bra och ibland inte alls eller lite dåligt, precis som för dom flesta vid hundträning.
Vi kör inte "FB-bra" i alla lägen, erkänner att vi inte alltid lyckas :)

Happy är nu helt återställd efter sin stukning av en tå på baktassen. Det tog tid men jag har inte chansat och haft henne lös alls på flera veckor. Nu är hon däremot helt återställd och i full fart över stock och sten.

Här är några foton på mina tjejer smiley

På Vristulvens is under föregående helgNu har jag fått ramat in tavlan jag fick pr post av Sebastien. Så kul att ha den här teckningen på valparna ur E-kullen. Tio stycken små busfrön i en låda smiley
Valparna växer och frodas hos sina familjer över hela Europa. Några är aktiva på kurser och de flesta ägnar sig åt någon form för träning. Och framför allt är dom alla älskade familjemedlemmar hos sina ägare. Det är trots allt det viktigaste.
Det är roligt att följa alla på FB, det läggs ju ut en hel del bilder från deras vardagsliv, underbart att få följa dom på så nära håll!

Vi har även haft glädjen att få träffa Anna och Flink vid två tillfällen den senaste tiden. Det är så härligt att se hur glada både Happy och Izzie blir över att träffa dom båda. Och att dom är av samma skrot och korn råder det ingen tvekan om, det springs en hel massa och alla bryggor och broar skall undersökas. Ett stort mått av nyfikenhet har dom genmensamt.
Vid vår senaste gemensamma promenad vid Göta kanal passade Happy på att ta sig ett dopp. Det var några frestande änder som simmade runt där i kanalen och Happy tänkte nu göra dom sällskap, toktjejen :)

Nu säger nacken och armarna stop för vidare datorhantering så då får jag sluta för i dag. Hoppas det inte kommer dröja så länge tills nästa gång.
Kram till er alla därute!

  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post181

28 december

2016Posted by Hilde 2016-12-28 21:14:41
Typiskt, när jag först tar mig i kragen och skriver så vips...allt bara borta smiley Hur kan det bara försvinna???
Ja, provar igen då men kanske lite mer kortfattad.

I dag har vi åter igen tränat rapport med Izzie. Hon är riktigt duktig för att vara såpass oerfaren, inga direkta svårigheter än så länge.
Vi behöver kanske träna lite mer spår i hög fart men det blir nog tid för det med :)
Men än så länge kör vi lagom långa sträckor men utan att själva terrängen är för svår. Har idag fått tränat både med hästar, hästskit och löptik så några svårigheter bjuder vi på iaf.

Happy har mest fått spår och promenader den sista tiden. Har haft en stukad tå på ena baktassen men nu verkar det vara bra iaf. Var i dag lös på promenaden för första gången på länge och jag kan lova att hon var glad smiley

Valparna i E-kullen växer och frodas. Vad jag förstår så är de till stor glädje för sina ägare. De är säkert också en handfull ;) men det är friska, aktiva holländare.

Har samlat några foton på några av dom men hoppas få fram några fler som jag kan lägga ut snart :)
Här är iaf Devil (Ewil) som miljötränar.
Koda (Essie) behöver vänja sig vid renar, dom finns ju lite varstans där uppe i norr hos henne :)
Och så några foton på Roffe (Elroy) som lever som en prins hos sin familj i Stockholm
Om ni tycker jag är lite "tyst" så beror det på mina bekymmer med nacken och värk. Väntar på tid för ny MR undersökning och sen får vi se vad det ger. Inte omöjligt att det blir en ny operation men det vet jag inte än. Försöker hålla igång så gått det går under tiden iaf ;)

  • Comments(0)//blog.happyworkmates.se/#post180

30 november

2016Posted by Hilde 2016-11-30 14:24:25
Grattis till Inga och Æsir (Elton) som har varit på ännu en utställning. Den 27 ställdes han i Trondheim, valpklass 4-6 mnd och för tredje gången fick han HP och blev BIR. Jättekul att en av valparna redan är ute och skaffar sig erfarenhet. Dröjer nog inte länge tills det är fler som "vågar" smiley sig ut.
Happy är sedan ett par dagar i höglöp och det är ett fasligt juckande på henne. I går var det nära att tjejerna råkade i bråk för Izzie tänkte ta den mat Happy inte var sugen på just då. Men som tur är blev det inget mer av det.

Sedan sist har vi hunnit med två spårträningar och en rapportträning. Vid spåren får ju självklart även Happy vara med men rapporten får hon stå över. Jag skulle aldrig släppa en löptik lös i skogen :)
Izzie går så fint på rapporten, vi riktigt njuter av träningen. Hon är ok tyst , har fin framförning och är sträcksäker än så länge iaf. Och även om hon är en riktig virrpanna annars så är hon jättefokuserad vid träningen.

Vid spårträningen är hon lite mer lättstörd, spårar bitvis väldigt bra med fint driv för att plötsligt stanna upp och likssom scanna av omgivningen. Så fortsatt arbete med att få in henne i "spårbubblan" ;) Men det blir bättre för varje vecka så jag är nöjd med hennes ansträngningar :)

I dag är det onsdag och det blir en tur till Götene BK som vanligt. Blir ju bara Izzie som får träna då löptikar inte får vara på plan hos oss. Happy får istället nöja sig med dagens promenad.

Inför MH för E-kullen till hösten så har jag nu bokat 10 stycken rum där man får ha med sig hund på Falkängen i Hällekis. Så ni som tänker vara med på MH behöver inte boka själva utan bara ge besked till mig om ni kommer (inte nu men lite närmre MH't). Ser verkligen fram emot en helg kantad med trevlig samvaro och MH för hela gänget smiley


  • Comments(1)//blog.happyworkmates.se/#post179
Next »